Elindítja szerbiai fuvarját Budapestről a Metrans

iho/vasút   ·   2023.05.25. 12:00
metrans_terminal_szerbia_indija

Június elsejétől ráadásul a fiumei kikötő és a csepeli terminál között is szállít a logisztikai vállalat.

A Metrans március végén szerzett 51 százalékos többségi tulajdonrészt a szerbiai indijai intermodális terminált üzemeltető horvát Adria Rail vasúti árufuvarozó társaságból – az akvizíciónak köszönhetően jelenleg már a Metrans üzemelteti Szerbia első vasúti terminálját.

Az új Budapest–Indija fuvarszolgáltatás új lehetőségeket nyit a szerb piac előtt. Az létesítemény ország északi részén, a két legnépesebb szerb város, Belgrád és Újvidék (Novi Sad) között található, így több mint másfélmillió embert szolgálhat ki.

A Metrans európai vasúti fuvarozási hálózata (kép forrása: Metrans)

A vállalat ezen felül június elsejével a 2017 júniusában átadott, budapesti Metrans-terminál és a Horvátország déli részén fekvő fiumei (rijekai) kikötő között is elindítja közvetlen, menetrend szerinti fuvarjait. A fontos horvát kikötővel való összeköttetéssel a Metrans az Adriai-tenger három legfontosabb kikötőjébe szállít, a trieszti és a koperi fuvarok már jó ideje igénybe vehetők – jelenti a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a Metrans indijai terminálja. Kép forrása: Metrans / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek