A fiúk a vágányban dolgoznak: pályafelújítások és menetrendi módosítások április 24-étől

iho/vasút   ·   2023.04.23. 15:00
vaganyzar_2020_01

Szezonális karbantartás van. Olyannyira, hogy a munkák jelentős részével a héten végeznek is a pályamunkások.

Karbantartják a 25-öst

A Celldömölk–Zalaegerszeg–Őrihodos vonalon április 28-áig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, a Kerta és Őriszentpéter között végzett pályakarbantartási munkák miatt. Pótlóbuszok közlekednek április 24-én, 25-én és 26-án éjszakánként Zalaszentiván és Őrihodos között.

(térképek: MÁV-Start)

Csütörtökig a 29-esen is pótlóbuszra kell átszállni

A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonalon április 27-éig a Szabadbattyán és Alsóörs állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt Székesfehérvár és Balatonfüred, illetve Lepsény és Balatonfüred között pótlóbuszok közlekednek.

A tapolcai sebesvonatok a Déli pályaudvar és Székesfehérvár között, illetve az ellenkező irányban sem közlekednek. A Tapolca-Balatonfüred szakasz és a főváros között a gyorsabb eljutást a Balatonfüred és Lepsény közötti pótlóbuszokkal biztosítják, melyekhez Lepsényben átszállási lehetőség van a Tópart és a Balaton Intercitykre.

Kedden és szerdán délelőttől koradélutánig pótlózni kell a pécsi vonal végén

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon április 25-én 8:20-tól 13:40-ig és április 26-án 8:25-tól 13:35-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek a Godisa és Abaliget, illetve Bükkösd állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt.

A Mecsek Intercityk utasait pótlóbuszok szállítják Dombóvár és Pécs között, a személyvonatok utasait Godisa és Bükkösd, illetve Godisa és Abaliget között.

A közút vonalvezetése miatt az IC-vonatokhoz kétféle pótlóbusz csatlakozik. Az egyik Dombóvár és Pécs között biztosít közvetlen eljutást, a másik Szentlőrinc és Dombóvár között. A Mecsek IC-k a főváros és Dombóvár között változatlan menetrend szerint közlekednek, ezért a pótlóbuszok ehhez igazodnak. Az eredeti menetrendhez képest a buszok a főváros felől Szentlőrincre 27, Pécsre 14 perccel később érkeznek és Pécsről 21, míg Szentlőrincről 32 perccel hamarabb indulnak Budapest felé.

A pótlóbuszok közlekedése miatt néhány vonat menetrendje módosul a Nagykanizsa–Pécs és a Pécs–Villány–Magyarbóly vonalon is. A Pécsről 8:52-kor és 11:03-kor Magyarbólyba, illetve a Magyarbólyból 8:03-kor és 10:14-kor és Pécsre induló személyvonatok (8122, 8114, 8117, 8115) Pécsen nem csatlakoznak Mecsek Intercityhez.

Pótlózni kell a 41-es közepén

A Dombóvár–Gyékényes vonalon április 28-áig pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Kaposvár és Jákó-Nagybajom állomások között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Aszód és Balassagyarmat között pótlózzák az S780-asokat

Az Aszód–Balassagyarmat vonalszakaszon április 30-áig módosult a menetrend pályakarbantartási munkák miatt. Aszód és Balassagyarmat között pótlóbusz közlekedik az S780-as vonatok helyett.

  • A Hatvanig közlekedő S780-as vonatok menetrendje Aszód és Hatvan között változatlan, amikhez Aszódon pótlóbusz csatlakozik. A pótlóbuszok a közút vonalvezetése miatt Galgagyörkön a Dózsa György utca 1. nevű autóbusz megállóhelyen, Püspökhatvanban a Községházánál, Galgagután az Emlékparknál, Becskén a postánál, Magyarnándorban a Földműves szövetkezetnél, Mohorán a Rákóczi út nevű megállóban, Szügyön a nógrádmarcali elágazásnál állnak meg.

  • Az S790-es vonatok menetrendje nem változik a korlátozás ideje alatt.
Péntekig minden vonatot pótlóznak a 87-esen

Az Eger–Szilvásvárad vonalon április 28-áig pótlóbusz közlekedik valamennyi vonat helyett pályakarbantartási munkák miatt. A pótlóbuszok útvonala eltér a vasútállomások helyétől: Egervár vasúti megállóhely helyett a Gárdonyi ház nevű megállóban, Eger-Felnémet állomás helyett a Felsőtárkányi elágazás megállóhelyen, Szarvaskőnél a Központ nevű megállóban állnak meg. Bélapátfalván nem érintik a vasútállomást és a cementgyári megállóhelyet, helyette a Városházánál, valamint az Egészségháznál állnak meg. Valamennyi autóbusz megáll a Szalajkavölgyi elágazásnál létesített buszmegállóban is.

Egy hét karbantartás a 100-as tetején

Április 24-étől 28-áig a Nyírbogdány–Demecser között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Két pár délutáni vonatot pótolnak a 108-ason

A Debrecen–Füzesabony vonalon a pályafelújítás fázisaihoz igazodva újabb változásokra kell számítani. Június 4-éig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek Tócóvölgy és Balmazújváros között végzett pályakarbantartási munkák miatt. Debrecen és Balmazújváros, illetve két-két délutáni vonat helyett Debrecen és Hortobágy között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Pótlóbusz ingázik Békéscsaba és Lőkösháza között a nyári menetrend végéig

A Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon augusztus 27-éig Kétegyháza−Lőkösháza állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Pótlóbusz közlekedik a Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra 6:18-kor induló Békés Intercity (IC 759) helyett Békéscsabáig, továbbá a személyvonatok helyett Békéscsaba és Lőkösháza között. A buszok Békéscsabán és Lőkösházán a vasútállomás előtti térről indulnak, illetve oda is érkeznek, azonban Kétegyházán nem érintik a vasútállomást: a Gyulai úton, a Szent Imre utcai Volánbusz megállóban állnak meg. A nemzetközi intercityk továbbra is a teljes útvonalukon járnak, a belföldi kocsicsoportjuk csak a Keleti pályaudvar és Békéscsaba viszonylatban közlekedik.

A munkák miatt április 29-étől Békéscsaba−Kétegyháza−Mezőhegyes vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Két hétig pótlózzák az összes Pannónia Interrégiót

A GYSEV vonalán Szombathely–Zalaszentiván között végzett pályakarbantartás miatt április 24-étől május 6-áig valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik, a Pécs–Szombathely közötti Pannónia Interrégió vonatok helyett is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek