Az Alza is a vasutat választja

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2022.01.17. 12:00
Alza

A vasúti szállítás Kínából Csehországba nemcsak olcsóbb, mint a tengeri szállítás, de megbízhatóbb is. 

Az egyik legnagyobb cseh internetes vásárlói portál, amely főleg elektronikai és használati cikkekkel kereskedik, a Kínából Csehországba történő áruszállítást már a vasúton bonyolítja. A tengeren való konténerszállítás egyre kiszámíthatatlanabb és megbízhatatlanabb, ezért döntöttek úgy a tavalyi év végén, hogy elindítják első áruval megrakott konténervonatukat Csehországba. 

A vállalat egyelőre csak egy konténervonatot indított, de tervezik, hogy egyre több vonatot indítanak el. Az Alza számára is kiemelten fontos a pontos és gyors szállítás, minden késedelem számukra veszteséget jelent, s a vásárlóik elégedetlenségéhez vezet, ezért döntöttek úgy, hogy a vasutat választják, mivel a szállítás kiszámíthatóbb és megbízhatóbb körülmények között zajlik. 

Az Alza első konténervonata Peking egyik nagy konténertermináljából indult, Kazahsztánon, Oroszországon, Fehéroroszországon és Lengyelországon keresztül jutott el az észak-csehországi Obrnice állomásra. Obrnice állomás a D8-as (Drezda–Prága) autópálya közvetlen közelében található, éppen emiatt részesítették előnyben a tradicionális česká třebovái átrakóállomás előtt. A konténervonat húsz nap alatt jutott el Pekongből Csehországba, ami pontosan a menetrend szerinti időtartam. Hajóval ez a táv körülbelül kétszer ennyi lett volna. Az Alza szerint a szállítás még olcsóbb is volt a vasúton, mint a tengeren lett volna, a megtakarítás mértéke több tízezer dollár. A szerelvényen több mint 400 tonna árut szállítottak.  
 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek