Bérletek, napijegyek, Simple-lel Budapesten

iho   ·   2020.01.28. 18:45
simple_pay_ellenor_budapest_metro0

Mozijegy, étel-, taxirendelés, autópályamatrica-vásárlás, parkolás, hogy csak a legnépszerűbb szolgáltatásokat említsük az alkalmazás nyújtotta lehetőségek közül. A szolgáltatási kör bővült, ugyanis elindult a digitális jegyvásárlási funkció. A Simple hivatalos viszonteladóként különféle közösségi közlekedési jegyeket és bérleteket kínál az applikációban. Az újítással egyszerűbbé és gyorsabbá válik a vásárlás, hiszen nem kell jegyautomata vagy jegypénztár után kutatni és sorban állni, akár a megállóban várakozva is beszerezhető az utazáshoz szükséges jegy vagy bérlet, ha van kéznél aktív internetkapcsolattal rendelkező telefon. Ráadásul a mobiljegy vásárlása nem jár kezelési vagy egyéb tranzakciós plusz költséggel.

Ennyire egyszerű – Simple alkalmazás persze kell hozzá. A Simple 3.15.0 számú verziójától érhető el a közlekedési Mobiljegy szolgáltatás, melynek használatához az applikáció frissítése szükséges az új verzióra:

  • Meg kell keresni a Mobiljegy vagy BKK mobiljegy szolgáltatást az alkalmazásban.
  • Új jegy vásárlása, majd város és jegytípus választása.
  • Időalapú jegyeknél és bérleteknél beállítható az érvényesség kezdete, ezután kell megadni egy érvényes, személyazonosításra alkalmas igazolvány számát.
  • Fizetés az alkalmazással.
  • A BKK Mobiljegy vagy Mobiljegy menüpontban a megvásárolt jegy vagy bérlet a megadott időpontban, vagy a vásárlást követően két perc elteltével érvényessé válik.

A napijegyeket, illetve a bérleteket nem kell külön érvényesíteni, ebben nincs változás a papíralapú változatokhoz képest, azonban az elsőajtós rendben közlekedő járatokon, illetve a metrón igazolni kell a jegy vagy a bérlet érvényességét.

Elsőajtós felszálláshoz ki kell választani a már megvásárolt érvényes napijegyet vagy bérletet. Ezután meg kell nyomni a Kódbeolvasás felszálláshoz feliratú gombot, majd beolvasni a járművön elhelyezett kódot. A sikeres beolvasás után az alkalmazásban megjelenő animált szimbólumot kell bemutatni a sofőrnek.

A metróbejáratnál befelé is ellenőrzik a jegyeket, bérleteket, ezért a metróállomás területére belépéskor kell kiválasztani a már megvásárolt, érvényes napijegyet vagy bérletet. Ezután meg kell nyomni a Kódbeolvasás felszálláshoz feliratú gombot, majd beolvasni a jegykezelő készülékeken elhelyezett kódot. A sikeres beolvasás után az alkalmazásban megjelenő animált szimbólumot kell bemutatni a személyzetnek.

Ha az ellenőrzés utazás közben, a járművön történik, akkor a Felmutatás ellenőrnek gomb választásával igazolható az érvényesség. Az alkalmazásból így előhívott jegy, vagy bérlet azonosítókódját az ellenőr le tudja olvasni a készülékével.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek