Bevásárol a Carbo Railből a VTG

iho/vasút   ·   2020.03.04. 12:00
400px_carborail

A beruházással a hamburgi központú a VTG Rail Logistics Europe tovább erősíti helyzetét a közép-európai piacon. Az üzlet természetesen azt követően léphet csak érvénybe, hogy azt a versenyellenes hatóságok jóváhagyják – jelenti az International Railway Journal.

A németországi VTG lett a szlovákiai Carbo Rail többségi tulajdonosa (kép forrása: Railway Gazette)

A VTG célja, hogy egy kalap alatt kínáljon folyamatos vontatási szolgáltatást és széleskörű logisztikai megoldásokat az ügyfeleknek. A cég szerint a közeljövőben egy mozdonynak képesnek kell lennie arra, hogy egy szállítási folyosó teljes hosszán, a különböző országok helyi vonatbefolyásolási rendszerei és az áramnemek közötti váltással tudjon közlekedni, megszüntetve az addig szükséges gépcseréket. Ez meggyorsítja és leegyszerűsíti a teljes szállítási folyamatot.

A Railway Gazette arról ír, hogy a pozsonyi központú Carbo Railt 2016 végén hozták létre a csehországi központú Cargosped és a szlovákiai Rail Sped összeolvadásával. A százötven dolgozót foglalkoztató vállalatnak Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon van üzemelési engedélye. A Carbo Rail együttműködik a Cseh Vasút (CD) szlovákiai teherszállítási ágával, a ČD Cargo Slovakiával. A társaság huszonöt gépet számláló mozdonyflottájában a ČD Cargótól bérelt járművek is megtalálhatók, például a három kilovoltos egyenfeszültségről üzemelő, hattengelyes 182-esek, 230-as sorozatú Laminátkák, vagy négytengelyes 742-es dízel-villamos Kocúrok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek