Brüsszel–Párizs eurocityket indít az olimpiára az SNCB

iho/vasút   ·   2024.07.26. 13:00
sncb_brusszel_parizs_ec

A szerelvények a két végállomás között csak a belgiumi Monsnál állnak meg. Jegyek 34 eurótól.

Párizs a következő hetek során a világ sportfővárosává válik, utazók százezrei lépik majd át a határokat a „fények városába” tartva. Ennek kiszolgálására kibővítette hagyományos kínálatát a belga nemzeti vasút SNCB: plusz eurocityket állít menetrendbe, további utazási lehetőségeket kínálva a turistáknak és a szurkolóknak.

A kínálatbővítés keretében július 24-étől augusztus 11-éig napi két pár EC-vonat közlekedik a két főváros között: Brüsszelből egy kora reggel és egy kora délután, a párizsi északi pályaudvarról (Paris-Nord) pedig egy kora délutáni és egy esti járatot lehet igénybe venni.

A francia fővárosba tartó első járatnál a korábbi olimpiai aranyérmes belga magasugró, Tia Hellebaut vágta át az avatószalagot.

A kínálat az olimpiát követően kicsit átalakul: a paralimpia idejére, augusztus 28-ától szeptember 8-áig egyetlen járatpár marad, ami Brüsszel-Midiről hétköznap reggel 7 óra 2 perckor, hétvégén pedig négy perccel később startol, Párizsból pedig hétköznapokon este 18:48-kor, hétvégén 19:02-kor indul vissza.

A szolgáltatással megfizethető árú utazást kínál a belga vasúttársaság: másodosztályra 34 eurótól (jelenlegi árfolyam alapján körülbelül 13 ezer 400 forinttól), kaphatóak jegyek egy útra, az első osztályért pedig minimum 49 eurót (közel húszezer forintot) kell kifizetni. Minimum tízfős csoportokra kedvezményes jegyárképzés vonatkozik. A jegyekhez helyjegy váltása kötelező. A jegyeket az SNCB International weboldalán, ide kattintva lehet megvásárolni.

Az új nyári ajánlat része az SNCB a nemzetközi vasúti utazások népszerűsítését célzó törekvésének, fenntartható és kényelmes alternatívát kínálva az egyéni autózással, az autóbuszos utazással és a repüléssel szemben – számol be a Railway Pro.

(Nyitóképünkön a párizsi olimpiai játékokra tartó egyik első eurocity. Kép forrása: Railway Pro)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek