Cseréldzset

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.02.22. 12:10
00

Eredetileg szép csendben, szűk „családi körben” tervezték a próbautat a cseh pályákon. A ČD és ÖBB képviselőivel a fedélzeten február 21-én történt meg a próbaút a Bécs (Wien)–Břeclav (Leventevár)–Brno (Marótberény)–Česká Třebová–Olomouc (Alamóc)–Přerov–Břeclav–Bécs szakaszon. Részben a közösségi internetes oldalakon kifejtett nyomás hatására nyilvánosságra került a különvonat menetrendje. Több sem kellett, a railjet lett a „szigorúan ellenőrzött vonat” Csehországban.

Belépett Csehországba az osztrák railjet<br>(fotó: denik.cz)

A próbafutáson a szerelvény viselkedését és a különböző műszaki funkciók működését ellenőrizték a cseh vasúti pályákon. A próbaútra az osztrák Kapsch reklámköntösében futó Taurus mozdonyt állították ki. A komfortos vonatok 2014 decemberétől járnak majd a Prága (Praha)–Pardubice–Brno–Břeclav–Bécs–Graz (Grác) vonalon kétóránként. A csehek hét railjet szerelvényt vásárolnak mozdony nélkül. A railjetek beszerzéséről már írtunk az ihón. Áprilisban nyilvános próbautat is terveznek a vasutasok.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Áprilistól augusztusig Fertő-táj vonatokat közlekedtet a GYSEV

GYSEV/iho   ·   2024.04.13. 12:00

A vasúttársaság Sopron és Nezsider között elsősorban turisztikai céllal indított járatainak az a célja, hogy környezetbarát vasúti közlekedéssel minél többen felkeressék az UNESCO világörökség részévé nyilvánított Fertő-táj magyar és osztrák oldalának településeit, látnivalóit.