Dübörög az eurázsiai konténerfuvarozás

iho   ·   2020.07.10. 15:00
000_kinab

A belarusz (BC), kazah (KTZ) és orosz vasúttársaságok (RZSD) közös vállalkozása, az UTLC ERA (United Transport and Logistics Company – Eurasian Rail Alliance) májusban 52 ezer 500 TEU (húsz láb hosszúságú, szabványos konténer) kapacitást szállított el a széles nyomtávú vasútvonalakon. Az eredmény a tavaly májusi érték kétszerese, amivel abszolút havi rekordot állítottak be az eurázsiai konténerforgalomban.

Májusban és júniusban is rekordokat döntött az Európa és Ázsia között zajló vasúti konténerszállítás mértéke (kép forrása: silkroadbriefing.com)

További impresszív adatokat is közölt a vegyesvállalat. Például idén júniusban Kínába 15 ezer TEU árut szállítottak, ez 2019 júniusához képest kétszer annyi rakott konténert jelent. Európába 34 ezer TEU-nyi rakott konténer érkezett júniusban, ami 2,2-szerese a tavalyi értéknek.

Az UTLC ERA az idei év első felében 223 ezer TEU konténert kezelt, ez 65 százalékkal több, mint a tavalyi időszakban. A vállalat a havi tranzit konténerforgalomban elért 50 ezer TEU szint átlépését fontos mérföldkőnek nevezte, melynek elérését már egy ideje célul tűzték ki. Májusban már elérték a 49 ezres értéket, a kihívást jelentő körülmények ellenére júniusban pedig át is lépték az álomhatárt a szintén motivált partnerek és ügyfelek segítségével. A tulajdonosok közös erőfeszítéseinek köszönhetően a teljes 1520 milliméter nyomközű vasúthálózaton fenn tudták tartani a szállítás gyorsaságát, valamint minimalizálni a műszaki okokból eredő késéseket.

Az UTLC ERA naponta száznál is több vonatot közlekedtetett le, a teljes járműflotta pedig már több mint hétezer vagont tesz ki – jelenti a Rail Freight.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek