Együttműködik a UPM Biochemicals és a DB Cargo a fenntartható ellátási láncokért

iho/vasút   ·   2024.03.19. 12:00
upm_dbcargo

A biokémiai vállalat a tesztfuvarokat követően már közvetlenül, vasúton szállítja új, leunai biofinomítójába a faanyagot.

A két vállalat már évek óta együttműködik a papír- és cellulózszállításokban. A partnerség a helyi ellátási láncokat is elősegíti, növelve a kritikus nyersanyagok ellátásának biztonságát

A UPM Biochemicalstól elmondták, teljes mértékben fenntartható, megújuló vegyszereket kínálnak, melyek karbonlábnyoma lényegesebb jobb, mint a fosszilis alternatíváké. Rendkívül fontosnak találják, hogy olyan stratégiákon dolgozzanak, amelyekkel folyamatosan optimalizálni lehet a termékek környezeti teljesítményét. A vasút szállítási eszközként való használata ebbe tökéletesen beleillik. A DB Cargóra mint jól ismert és szakértő vasúti logisztikai partnerre támaszkodva rugalmas és fenntartható faanyagszállítási logisztikai rendszert építettek ki a leunai biofinomító számára.

A DB Cargo nyilatkozata szerint a két vállalat évek óta sikeresen együttműködik a vasúton érkező faanyag logisztikájában, és most az új leunai finomítónál is partnerségben működnek.

A biofinomító üzembe helyezésének és elindításának részeként megkezdődtek a faanyagkezelési és -feldolgozási tevékenységek. Ennek során elkészült az első fenntarthatóan kezelt, regionális erdőkből származó faapríték.

A megújuló anyagok terén piacvezető UPM 1 milliárd 180 millió eurót (jelenlegi árfolyamon körülbelül 440 milliárd forintot) fektet be a világ első ipari méretű biofinomítójának létrehozásába Leunában. A létesítmény a fenntartható forrásból származó, tanúsított keményfát újgenerációs biokémiai anyagokká alakítja át, ami az iparágak széles körében jelentős előmozdulást jelez a megújuló anyagok irányába. A beruházás része a UPM Biorefining szélesebb körű növekedési tervének, melynek célja, hogy a finomítókban fenntartható biomassza felhasználásával különféle megújuló üzemanyagokat és vegyianyagokat állítsanak elő – adja hírül a Rail Freight.

(Nyitóképünk forrása: UPM / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek