Építünk, de nem most

Trautmann Balázs   ·   2014.11.16. 18:45
a330_china0

Az Airbus China elnöke, Eric Chen egy újságírói kérdésre jelentette ezt ki a kínai Zhuhai Légikiállításon tartott sajtótájékoztatóján. A kérdés jogos volt, hiszen az európai repülőipari óriás nemrég jelentette be, hogy végszerelő üzemmel bővíti a Tianjin melletti központját, ahol 2008 szeptemberében nyitották meg a keskenytörzsű, a kínai piacra szánt A320-asok gyártósorát. Az első, itt készült A320-ast 2009. június 23-án adták át.

(fotók: Airbus)

Jelenleg azonban egyelőre Tianjin csak a Kínába kerülő A330-asok végső berendezését, festését és az átadását fogja végezni, a szélestörzsű típus kínai gyártásáról még nincs szó.

– Nem kívánok sem igent, sem nemet mondani. Minden a piaci feltételeken múlik. Ha nagyobb igény merül fel a szélestörzsű repülőgépek iránt, akkor azt gondolom, az Airbus vezetése nagyon komolyan megvizsgálja majd a kérdést, De itt még nem tartunk – tette hozzá Eric Chen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek