Flirt siklott ki Rákosrendezőnél

iho/vasút   ·   2020.02.04. 10:09
400px_flirt_siklas_rakosrendezo

A kisiklott vonat elzárja a vágányokat Rákosrendező és Angyalföld között, ezért a két állomás viszonylatában pótlóbuszok közlekednek, melyek Rákosrendezőnél a Szegedi út, teljes csapórudas sorompó melletti ideiglenes buszmegállóban, Angyalföldön pedig az állomás előtti téren állnak meg.

Az érintett vonalakon 30–60 perces, esetenként ennél hosszabb menetidőkre kell számítani.

A kisiklott Flirt elzárja a vágányt Rákosrendező és Angyalföld között (kép forrása: Mávinform)

Korábban írtuk:

Az Esztergomból 2067-es számú Z72-es zónázóvonatként a Nyugati pályaudvarra tartó 415 091-es Flirt Rákosrendező végponti bejáratán eddig ismeretlen okból egy forgóvázzal elhagyta a pályát. A vonaton körülbelül százötven utas tartózkodott, őket a Katasztrófavédelem segítségével szállították le a vonatról. A balesetben senki nem sérült meg. A siklás okait a hatóságok vizsgálják.

A Rákosrendezőnél történt siklás miatt jelentős késésekkel közlekednek a vonatok a szobi, veresegyházi és az esztergomi vonalakon (kép forrása: vonatinfo.mav-start.hu)

A vizsgálat és műszaki mentés ideje alatt Rákospalota-Újpest és Rákosrendező, valamint a Nyugati pályaudvar között csak egy vágányon haladhat a forgalom, ezért a Budapest–Esztergom (2-es), a Budapest–Vác–Szob (70-es) és a Budapest–Veresegyház–Vác (71-es) vonalakon hosszabb menetidőkre számíthatnak az utasok. A baleset miatt további intézkedésig a közlekedés is módosul az érintett vonalakon:

  • Az esztergomi vonatok Angyalföld állomásig közlekednek, valamint onnan is indulnak Esztergom felé.
  • A veresegyházi vonal járatai Rákospalota-Újpest állomásról fordulnak.
  • A szobi vonal utasai a prágai Metropolitan Eurocitykkel felármentesen, valamint az eset miatt minden állomáson és megállóhelyen megálló Z70-es zónázóvonatokkal utazhatnak Szobig.
Az utasok a BKK járatait is választhatják: a vasúti bérleteket az M3-as metrón Újpest-Városkapuig, valamint a 14-es villamos teljes szakaszán elfogadják.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek