Fölösleges pénzkidobás volt a fogaskerekű felújítása?

iho   ·   2014.10.27. 18:45
00kicsi

Október 23-ától újra jár a Fogaskerekű, azaz járatszám szerint a 60-as villamos. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) Facebookon közzétett legújabb közleményében hűtlen kezelést és személyes sértődöttséget említ, a jelenlegi karbantartás (három híd felújítása) 180 millió forintot emészett fel, miközben lassújelekkel, hullámos sínekkel találkozhat az arra járó.

Ép pálya a Művész útnál...<br>(Kemsei Zoltán felvételei)

A Fogas rekonstrukciójának tervét a civil szervezet szerint jegelték, a KÖZOP-kifizetésekből így kicsúszott, az IKOP-ba pedig nem is tervezték betenni. A júliusban közzétett Balázs Mór-terv azonban – a 2014–2030 közötti fejlesztési koncepció részeként – számol a teljes rekonstrukcióval, a Széll Kálmán térig, illetve a Normafáig hosszabbítással. Igaz, a tervet még csak most terjesztették társadalmi egyeztetésre, az anyagi forrásokat egyelőre nem nevesítették.

...és a Karthauzi úti híd hűlt helye 2014 szeptemberében

A VEKE 2007-ben teljes koncepciót tárt a BKV és a XII. kerület akkori vezetése elé, az előterjesztést szakmai konszenzus, és hétmillió forintos önkormányzati segítség is követte. A teljes rekonstrukció és a hosszabbítás megkezdéséig a műszaki üzemeltetés stabilizálását (a járművek és a pálya biztonságos állapotának fenntartását), a peronok és a megállók biztonságosabbá tételét helyezték előtérbe. A járműállomány állapota azonban azóta sem kielégítő, ezt a VEKE ismét kiemelte közleményében.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek