Forgalomba álltak az első átépített bisztrókocsik

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.05.23. 12:00
bistro_01

A Cseh Vasutak 2021-ig összesen huszonhét étkezőkocsiból átépített bisztrókocsit tervez forgalomba állítani. A kocsik egyik fele első osztályú szakasz, a másik fele pedig a bisztrórész. A bisztrókocsik a Cseh Vasutak leányvállalatánál, a DPOV járműjavítóban épülnek át. A napokban adták át az első hármat a megrendelőnek. A vasúttársaság ígérete szerint ahogy majd egyre több ilyen kocsijuk lesz, a decemberi menetrendváltástól az Ex2 Prága–Olomouc–Vsetín–Zsolna vonalon járatják őket a távolsági expresszeken. Feltűnnek majd a Prága–Krakkó vonalon is a Cracovia EuroCityn is, majd 2020 folyamán pedig a Prága és Linz között közlekedő expresszeken is.

(fotó: Cseh vasutak)

A ČD sajtóosztálya azt is elárulta szerkesztőségünknek, hogy az átépítést követően további húsz étkezőkocsit szeretnének beszerezni. A bisztrókat azonban az utazóközönség egyelőre inkább negatívan értékeli, egy télen készített felmérés alapján az utasok 75 százalékának nem tetszik, hogy a bisztró épp az első osztályú kocsi része, hiszen így az ott utazó (többet fizető) utasok kényelme csorbul. Zavarhatja őket például a zaj, s mivel a bisztró és az utastér között válaszfal, vagy ajtó sincs, így az illatok is. A kocsikról előző cikkünkben fotógalériát is közöltünk.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek