Halálos baleset a Metro-North vonalon

iho/vasút   ·   2015.02.04. 09:24
ny_fire0

A CNN legfrissebb tudósítása szerint hétre emelkedett a halálos áldozatok száma.

 

Korábban írtuk:

A Metro-North vonal egyik szerelvénye a New Yorktól mintegy negyven kilométerre északra lévő Valhallában helyi idő szerint kedd este belerohant egy vasúti átjáróban rekedt gépkocsiba. Az ütközés miatt az autó és a vonat első kocsija is kigyulladt, és részben ki is égett. A balesetben hat ember vesztette életét és tucatnyian megsérültek. Aaron Donovan, a vasútvonal szóvivője közölte, a gépkocsit vezető nő és a vonat öt utasa halt meg.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

A New York-i Grand Central Terminalról indult vonat több száz utasa az ütközés után egy ideig nem tudta elhagyni a szerelvényt, de külső segítséggel a szerelvény hátsó részébe terelték őket. Az NBC televízió egyik beszámolója szerint néhányan kitörték a vonat ablakait, hogy kimenekülhessenek.

A Metro-North az Egyesült Államok második legforgalmasabb vasútvonala a Long Island Rail Road után: naponta mintegy 280 ezer utast szállít New York és Connecticut között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek