Így van benne a Futár a Google Maps-ben

MTI/BKK/iho   ·   2014.11.08. 11:15
futar_googel0

Péntektől a Google térképszolgáltatásában is megjelennek a Futár-rendszer által kezelt valós idejű járatinformációk – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Google az MTI-vel.

Útvonal teljes képernyőn. Így juthat el a Deák tértől a szerkesztőségünkhöz: csak föl kell pattanni a 49-esre, és leszállni a Csóka utcánál

A közlemény szerint a fejlesztést Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója jelentette be egy balatonfüredi infokommunikációs konferencián. A fejlesztésnek köszönhetően a Google rendszere weben vagy mobiltelefonon az utazástervezés során a Futár műholdas nyomkövető rendszeréből származó adatokat, a buszok, villamosok várható valós érkezési idejét is figyelembe veszi. A rendszer a valós forgalmi helyzet, a BKK műholdas nyomkövetési rendszere alapján azt mutatja, mikor indul az adott megállóból egy-egy jármű, és hogy ténylegesen milyen útvonalon lehet a leggyorsabban eljutni valahová. A valós idejű információkon kívül a statikus adatszolgáltatás is pontosabb lett:

Ugyanaz „zöldben”: útvonalopciók, későbbi indulási lehetőségek

  • a Google az útvonaltervezésnél már figyelembe veszi a térképen feltüntetett metrólejárókat is,
  • az esetleges forgalmi zavarok ugyancsak megjelennek a térképen, a BKK Info rendszeréből az adatok automatikusan megjelennek az utazástervezés során.

Európában ötödikként vezették be ezt a szolgáltatást.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.