Keleti: minden másképp lesz szerdától

iho/vasút   ·   2017.05.15. 16:15
keletikarban0

A karbantartás során a Keleti pályaudvaron több váltó esetében ágyazatot cserélnek. Ezzel egyidőben vágánykarbantartásra, váltócserékre, illetve peronfelújításra is sor kerül. A Ferencváros–Kelenföld szakaszon pedig a vasúti hídon végeznek karbantartásokat.

  • Május 17-étől június 1-jéig minden nap, a győri, a székesfehérvári és a pusztaszabolcsi vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Fontos változás, hogy a pécsi, a soproni, illetve a szombathelyi intercity vonatoknak a Keleti helyett átmenetileg a Déli pályaudvar lesz az indító- és a végállomása.
  • A Keleti pályaudvarról 14:45-kor induló Rippl-Rónai InterCity változatlan menetrend szerint közlekedik, illetve a Rijeka–Budapest-Keleti viszonylatú Kvarner Intercity a Keletibe érkezik. A bajai expresszvonatok továbbra is a Keletiből indulnak és oda futnak be, némileg módosított menetrend szerint.

(térképek forrása: MÁV-Start Zrt.)

  • Munkanapokon a Budapest–Tatabánya–Oroszlány viszonylatú S12-es, a martonvásári S30-as, továbbá a székesfehérvári G43-as jelzésű, hétvégén pedig a tárnoki S36-os elővárosi vonatok a Déli helyett Kelenföldről fordulnak.
  • Május 17-étől 19-éig, május 22-étől 25-éig a Keleti pályaudvarra 6:55-kor és 7:55-kor érkező hatvani és a munkanapi gödöllői vonatok Kőbánya felsőről indulnak és oda is érkeznek. A Keleti–Kőbánya felső viszonylatban az egri és sátoraljaújhelyi vonatokkal utazhatnak.
  • A munkanapokon közlekedő sülysápi vonatok a Keleti pályaudvar helyett ugyancsak Kőbánya felsőről fordulnak.

  • A Keleti pályaudvarról 13:45-kor, 14:45-kor, 15:45-kor, 16:45-kor, 17:45-kor és 18:45-kor induló nagykátai és szolnoki gyorsított személyvonatok Kelenföldről indulnak, illetve egyes reggeli szolnoki gyorsított személyvonatok és nagykátai személyvonatok a Keleti helyett Kelenföldig közlekednek. A vonatokat Keleti–Kőbánya felső között a hatvani személyvonatok és a szolnoki zónázó vonatok pótolják.
  • Május 17-étől 25-éig a Budapest–Kelebia közötti személyvonatok a Keleti helyett Kőbánya-Kispestről fordulnak.

A vasúttársaság arra kéri utasait, figyeljék az állomásokon kihelyezett hirdetményeket és útbaigazító táblákat, térképeket, valamint a hangos utastájékoztatást. A módosított menetrend a MÁV-csoport honlapján, a vágányzári hírek között érhető el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek