Kisiklott Szlovéniában a Citadella

iho/vasút   ·   2019.08.06. 20:00
400px_citadella_siklas

Augusztus 6-án, kedden délelőtt tíz óra körül Ljubljana közelében, Rimske Toplice állomáson kisiklott az áthaladó, 247-es számú Citadella nemzetközi gyorsvonat két, a MÁV-Start tulajdonában álló személykocsija. A vonaton körülbelül kétszázan utaztak. A balesetben nem sérült meg senki, a két érintett személykocsi azonban kis mértékben megrongálódott. Az eset okait vizsgálják.

A szlovén fővárosből Budapestre tartó Citadella nemzetközi gyors nem sokkal az indulás után járt pórul. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Europe Trains Railways ECC Facebook-oldal)

A baleset helyszínét a szlovén rendőrség lezárta. A szlovén vasutasok vizet és péksüteményt osztottak az utasoknak. Körülbelül egy órával később pótlóbusz is érkezett, ami elvitte őket a határig, Őrihódosra (Hodos). Információink szerint a járat magyarországi részét Bobáig Bzmot motorkocsival pótolták.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek