Koronavírus: átmenetileg bezárnak a BKK ügyfélközpontjai

iho   ·   2020.03.18. 21:40
bkk_ugyfelkozpont_20200318_0

A járványhelyzet miatt az elmúlt napokban jelentősen visszaesett a közösségi közlekedés kihasználtsága, a legfrissebb, mai adatok szerint a járatok telítettsége átlagosan tíz százalék alatti. A BKK az ügyfelek és a dolgozók egészségének megóvása érdekében március 19-étől a járványveszély elmúltáig bezárja a tizennégy fővárosi ügyfélközpontját és a népligeti jegy- és bérletpénztárat. Ezeknek a nyílt légterű értékesítési pontoknak a forgalma az elmúlt időszakban minimálisra csökkent. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren található ügyfélszolgálatok már a mai nap sem nyitottak ki.

A BKK ajánlja, hogy a járványveszély idején aki csak teheti, a Közlekedési mobiljegy alkalmazásban vásárolja meg jegyét, bérletét: bár egyelőre nem lehet elérni az összes jegytípust, a leggyakrabban használt bérletek és napijegyek ugyanakkor elérhetők. A közösségi közlekedési szolgáltatás igénybe vételéhez szükséges jegyek, bérletek emellett továbbra is beszerezhetők számos fővárosi helyszínen, az Önhöz legközelebb eső értékesítési pont kényelmesen megtalálható a www.bkk.hu/pontkereso címen elérhető térképes felületen.

(fotó: BKK)

  • Városszerte mintegy 370 jegy- és bérletautomata működik, amelyből a legtöbb jegy- és bérlettípus megvásárolható. Az automaták üzemeltetője minden karbantartási esemény során elvégzi a leggyakrabban használt felületek fertőtlenítését, azonban a biztonságos használat érdekében a BKK ajánlja, hogy aki teheti, válassza az érintésmentes bankkártyával történő fizetést, és a jegyvásárlás után fertőtlenítsék a kezüket.
  • Továbbra is megszokott nyitvatartás szerint várja a vásárlókat kilenc fővárosi jegy- és bérletpénztár a Batthyány téren, az Örs vezér terén, a Puskás Ferenc Stadionnál, a Blaha Lujza téren, a Corvin-negyednél, Újpest-központnál, a Nyugati pályaudvarnál és a Nagyvárad téren. Kérjük, aki ezek valamelyikében vásárol, lehetőség szerint érintésmentes bankkártyával fizessen a megbetegedési kockázatok csökkentése érdekében. A Népligetnél található értékesítési pontot, mivel az nyílt légterű, március 19-étől szintén bezárják.
  • Több száz további fővárosi helyszínen – postahivatalokban, újságárusoknál, élelmiszerboltokban – vásárolható vonaljegy és/vagy 10 darabos gyűjtőjegy. Aki ezeken az értékesítési pontokon kíván vásárolni, kérjük, hogy előzetesen tájékozódjon a vonatkozó kormányhatározat értelmében megváltozott nyitvatartásukról.

Az ügyfélközpontok bezárásával a jegy- és bérletvásárláson kívüli egyéb ügyek a járványveszély elmúltáig telefonon és online intézhetők.

A március 13. után pótdíjazott utasok esetében az utólagos személyes bérletbemutatás 5 munkanapos határidejét csak az ügyfélközpontok újranyitásától kell számolni.

A helyszíni és az alappótdíj befizetésére a BKK az online átutalásos fizetési módot ajánlja. Az ehhez szükséges számlaszám az ellenőrtől kapott pótdíjelismervényen is szerepel. A pótdíjcsekken megadott befizetési határidő változik: két munkanap helyett tizenöt munkanapon belüli megfizetéssel mérsékelhető 8 ezer forintra a 16 ezer forintos pótdíj.

Egyéb ügyfélszolgálati ügyekben a BKK ügyfélszolgálata a +36-1 3-255-255-ös telefonszámon és a bkk@bkk.hu email-címen érhető el.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek