Közös konzorciumba tömörült a Siemens és a Stadler

iho/vasút   ·   2012.09.13. 20:00

Az aktiencheck.de című internetes oldal beszámolója szerint ismételt együttműködés kezdődött a két nagyvállalat között. A Siemens és a Stadler Pankow erről egy szeptember 13-án nyilvánosságra hozott sajtóközleményben számolt be.

A nyilatkozat szerint a két vállalat célja egy közös ajánlat kidolgozása a berlini gyorsvasút-hálózat szerelvényeinek szállítására, karbantartására és üzemeltetésére. A konzorcium két tagja kiemelkedő szaktudásukkal és a régre visszanyúló tapasztalatukkal már többször bizonyított a vasúti járműgyártás terén.

A Siemens és a Stadler új gyorsvasúti szerelvényei Berlinben épülnének, a kocsik javításához pedig egy új karbantartóbázist teremtenének a német fővárosban. Ezáltal biztosítanák a már meglévő munkahelyek fennmaradását, s számításaik szerint új állások megteremtésére is lehetőség lesz. A két vállalat néhány éve már bizonyított: sikeres együttműködésük eredményeként a Svájci Szövetségi Vasutak (SBB) gyorsvasúti vonalaira szállítottak járműveket.

„Meggyőződésünk, hogy a berlini gyorsvasúti projekt sikertörténet lesz” – nyilatkozta Hans-Jörg Grundmann, a Siemens vasúti üzletágának vezérigazgatója. Grundmann kiemelte: berlini vállalatként kiemelt feladatuknak tekintik, hogy a német főváros gyorsvasútja ismét egy megbízható és sikeres közlekedési eszköz legyen. A vezérigazgató célként fogalmazta meg, hogy az új, modern szerelvényekkel minél több utast csábítsanak a közösségi közlekedés használatára. Hozzátette: a legmagasabb biztonsági előírások figyelembevételével költséghatékony és környezetkímélő járműveket építenek a berlini gyorsvasútra.

Kapcsolódó hírek