Még több konténervonatot indít a trieszti kikötőbe az ÖBB Rail Cargo Group

iho/vasút   ·   2021.03.04. 12:00
rcg_trieszt

A Trieszt, Bécs és Linz között közlekedő intermodális szerelvényeket március elejétől már hetente kétszer is igénybe lehet venni.

A megnövekedett igények miatt az ÖBB Rail Cargo Group (RCG) az eddigi heti egyről kettőre növeli a Trieszt–Bécs–Linz–Trieszt útvonalú TransFER-járatait. A szolgáltatás teljes konténeres (Full Container Load, FCL) és komplett rakományokra (Full Truck Load, FTL) is elérhető a trieszti kikötő, Bécs déli konténerterminálja (Wien Süd), valamint Linz között, közvetlen összeköttetést kínálva az Európa és Kína közötti interkontinentális szállítási láncokhoz.

A megrendelők a végponttól végpontig elérhető szolgáltatás előnyeit élvezhetik, többek között a pontos, kiszámítható szállítási időket. A problémamentes szállítást és árukezelést egyetlen szolgáltató garantálja. Az Európa egyik legfontosabb kikötőjének és logisztikai csomópontjának számító trieszti kikötőbe és onnan elérhető szállítási szolgáltatással az ÖBB RCG kiváló összeköttetést nyújt saját intermodális hálózatához, valamint hatékony továbbszállítási lehetőségeket is a Bécs déli konténerterminál és Budapest között. A szolgáltatás ráadásul kapcsolatot jelent az ÖBB RCG Eurázsiára kiterjesztett TransNET-hálózatához is. A fix menetrend szerinti közlekedés és a vonzó tranzitidők pedig megbízható és hatékony szállítási szolgáltatást adnak a három terminál között.

Ausztriának a már több mint háromszáz éve szabadkikötőnek számító trieszti kikötővel való kapcsolata régre nyúlik vissza. Az elmúlt időkben Trieszt fontos csomóponttá nőtte ki magát, összekapcsolva a tengeri Selyemutat Európa vasúthálózatával. A kikötő szolgáltatásainak bővítése, valamint a Baltikumot az Adriával összekötő vasúti szállítási folyosó fejlesztése a következő évek során pedig még fontosabbá fogja tenni a kikötőt. A Trieszt–Bécs–Linz–Trieszt konténervonatok gyakoriságának növelésével az ÖBB RCG hozzájárul a trieszti kikötő megnövekedett szállítási igényeinek kielégítéséhez.

Az ÖBB teherfuvarozási ágának számító Rail Cargo Group Európa egyik vezető vasúti logisztikai szolgáltatója. A 9340 alkalmazottat foglalkoztató cégcsoport éves bevétele 2,3 milliárd euró, vagyis nagyjából hétszázmilliárd forint. A Rail Cargo Group és partnerei átfogó, end-to-end logisztikai szolgáltatást kínálnak Európa-szerte, sőt egészen Ázsiába is, összekötve az európai térségeket és kikötőket a gazdaságilag sikeres orosz, török, vagy akár kínai városokkal. Az RCG-t a Rail Cargo Austria AG üzemelteti és irányítja.

(X)

(Nyitóképünk forrása: ÖBB RCG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek