Mexikó felé...

Kemsei Zoltán   ·   2014.11.10. 13:45
00kicsi

Jó hír: a 3-as villamos felújítása már csak a Nagykőrösi út–Gubacsi út közötti szakaszon folyik, Zuglóban is elkészültek a pályával. Ahogy ennél a projektnél megszokhattuk, jó néhány simítás hátra van még, a Futár-kijelzők oszlopai is üresen árválkodnak, például az Erzsébet királyné útja, aluljáró megállóban.

A 3-as villamos ideiglenes végállomása a Határ úton...<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A „királyok kereszteződésénél” (Erzsébet királyné útja–Nagy Lajos király útja) messziről látszik, hogy a projekt mettől meddig tart. A pálya ugyan a 69-es vonalán is megújult részlegesen, ám a Mexikói út irányú megállóperon a régi, Újpalota felé pedig a felújítás típustervei szerinti. A Laky Adolf utcai megállónál érdekes megoldással találkozhat az utas: a járda mellett csupán egy keskeny kerékpárút húzódik, majd a peron, és a villamossíneken futó forgalmi sávok következnek. A 67-es villamos kiágazásának már a nyomai is teljesen eltűntek a Mexikói úton, az útépítés miatt az 5-ös buszok még mindig kerülnek a kisföldalatti végállomása felé.

...és a Gubacsi útig közlekedő pótlóbusz

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek