Növeli a Lübeck és Észak-Olaszország közötti fuvarok sűrűségét a TX Logistik

iho/vasút   ·   2024.01.24. 12:00
txlogistik_intermodalis_tehervonat

A segratei és a veronai Quadrante Europa terminálhoz is gyakrabban szállítanak vasúton januártól.

Az intermodális fuvarozó az észak-németországi város és a Milánó közelében fekvő Segrate terminál között az eddigi heti négy helyett már hatszor, a veronai létesítményhez pedig az eddigi heti egy helyett kétszer közlekedtet tehervonatokat.

Mindkét szolgáltatás számos rakodóegységhez rendelkezésre áll, többek között pótkocsikhoz, félpótkocsikhoz, konténerekhez, tartálykonténerekhez és NiKRASA-kompatibilis félpótkocsikhoz. Sőt, a veronai fuvarokkal hagyományos félpótkocsik is továbbíthatók. A TX Logistik szerint ez a szolgáltatás nyílt vasúti rendszerként fog üzemelni, a fő ügyfél a szintén lübecki székhelyű Bode szállítmányozó vállalat.

A TX Logistik a 2023-as viszonylag szilárd teljesítményét követően folytatja a fejlesztést. A tavalyi év két legfontosabb eredményének egyike volt a duisburgi Logport III kombinált szállítási terminál (Ziel Terminal) közös üzemeltetésének megkezdése a duisburgi kikötő Duisport és a Samskip mellett. A terminál üzemeltetésére létrehozott vegyesvállalatban a cég 25,1 százalékos részesedéssel rendelkezik, a Duisport szintén 25,1 százalékot birtokol, 49,8 százalékával pedig a Samskip a többségi tulajdonos.

A másik fontos eredmény az Exploris Deutschland Holding felvásárlása, mely olyan társaságokat foglal magába, mint a HSL Logistik csoport, a Delta Rail és a Via Cargo. Ez a fejlesztés fontos szerepet fog játszani a társaság hálózatbővítésének racionalizálásában, különösképp a kelet–nyugati tengelyen, még több szolgáltatást kínálva Németország és Lengyelország, valamint Csehország és Szlovákia viszonylatában. Ennél is fontosabb, hogy a felvásárlással még tovább növelték piaci részesedésüket Németországban, ezzel az ország második legnagyobb intermodális szolgáltatójává váltak – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a TX Logistik egyik intermodális szerelvénye. Fotó: TX Logistik)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek