Próbázó Škoda Miskolcon

Fritz Gergely   ·   2013.08.11. 20:15
miskolcskoda_kk

Miskolc a Zöld Nyíl-projekt részeként harminc Ganz–Škoda-gyártmányú villamost vásárol, amelyek első példánya július 2-án érkezett meg a borsodi megyeszékhelyre. A 601-es pályaszámú kocsi már látható a városban, igaz még utasok nélkül, a végleges típusengedély megszerzéséhez ugyanis tízezer kilométer futása szükséges.

Majláth felé halad a miskolciak új villamosa<br>A képre kattintva fotógalériánkat tekinthetik meg<br>(fotók: a szerző)

A teszt előbb terhelés nélkül, majd augusztus elejétől már sínszálakkal folyik – olvasható a projekt honlapján. A próba során így körülbelül 15 tonnányi sínszálat helyeznek el a járműben, ez olyan túlterhelést jelent mintha négyzetméterenként hét hetvenkilós ember állna az utastérben.

Az új villamost egyébként az 1-es vonalon, a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között tesztelik normál forgalmi körülmények között, így a kocsi minden megállóban megáll. A második villamost augusztus végén szállítja le a gyártó, amellyel szintén megkezdik a próbafutást. A szükséges engedélyek megszerzése akár októberben megvalósulhat, a Tiszai pályaudvari végállomás részleges felújítását követően leghamarabb decemberben szállíthatnak utasokat az új tuják.

A Szinvapark felé halad a próbázó villamos

Az új villamost addig a miskolci villamosremízben lehet megtekinteni belülről, az augusztusi szabad helyekre a iroda@mvkzrt.hu e-mail címen lehet jelentkezni. A nagy érdeklődés miatt a cég tervezi, hogy a szerdánkénti nyílt napokat szeptemberben is megtartják.

Az új villamosok kiváltják elöregedett társaikat. A felvételen egy piros Tatra halad Felső-Majláth felé

Kapcsolódó hírek