Rövidített útvonalon jár a fogaskerekű

iho/vasút   ·   2017.10.02. 10:06

Az október 2-ai, hétfői első járatindulástól november 10-e pénteken az utolsó járatindulásig az Adonis utca és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a rossz állapotban levő sínszálakat és fogasléceket cserélik. A Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút megálló között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik, a korlátozás ideje alatt a térségben elsősorban a 21-es és 21A autóbusz használata javasolt. A pótlóbuszokon, valamint a munkák ideje alatt a 21-es, a 21A és a 212-es autóbuszon az Adonis utca és a végállomások között felfelé, az utasforgalom függvényében szállítható kerékpár.

A 60-as villamos (fogaskerekű) október 2-a, hétfőtől október 5-e, csütörtökig minden nap 8 óra 30 és 14 óra 30 között egyáltalán nem közlekedik, ekkor a Széll Kálmán tér M és a Svábhegy megálló között a BKK szintén a 21-es és a 21A autóbusz használatát javasolja.

A 60-as pótlóbusz a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút felé a Svábhegy–Diana utca–Eötvös út–Művész út–Karthauzi utca–Fülemile út–Ordas út–Rege út–Golfpálya út–Széchenyi-hegy, Gyermekvasút útvonalon halad és az alábbi megállókban áll meg:

  • Svábhegy: a 21-es, a 21A, a 212-es és a 990-es autóbusz megállóhelyén;
  • Művész út: a Karthauzi utcában a Művész út torkolat után;
  • Széchenyi-hegy, Gyermekvasút: a Golfpálya úton, a 60-as villamos végállomása mögött.

A 60-as pótlóbusz a Svábhegy felé a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút–Golfpálya út–Agancs út–Eötvös út–Hollós út–Mátyás király út–Költő utca–Diana utca–Svábhegy útvonalon halad és a Golfpálya úton, a 60-as villamos végállomása mögött; valamint a 21-es, a 21A és a 990-es autóbusz Svábhegy megállóiban áll meg.

A 21-es és a 21A autóbusz Svábhegy és a Széll Kálmán tér M közötti szakaszon pótló járatnak minősül, így a 21-es és a 21A autóbusz és a 60-as (fogaskerekű) villamos, valamint a 21-es a 21A autóbusz és a 60-as pótlóbusz közötti szükséges kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből).

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek