Százötven új munkahelyet teremt a Regiojet Szlovákiában

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.07.25. 13:45
kiskep

Szlovákiában jelenleg a Regiojetnek 104 alkalmazottja van, s a Pozsony–Dunaszerdahely–Révkomárom vonalon közlekedteti sárga vonatait, mondhatni sikeresen. Amint már előző cikkünkben jeleztük, Pozsony és Kassa között decembertől új IC vonatpárok közlekednek majd, amelyeket éppen a cseh magánvasút, a Student Agency leányvállalata, a Regiojet hoz tető alá.

fotó: Regiojet

A Pozsony és Kassa között tervezett napi négy IC-pár mellett további egy pár EC-járatot is terveznek, ami a Prága–Ostrava–Zsolna–Kassa vonalon jár a következő menetrendi időszakban. A társaság szerint az alkalmazottak toborzása már elkezdődött, jelenleg elsősorban mozdonyvezetőket keresnek, de utaskísérői, gépkarbantartói, elektroműszerészi munkaköröket is meghirdettek. Egyelőre még nem hivatalos információk szerint a Regiojet a Romániában beszerzett IC-kocsikat Traxxokkal vontatná. A Prága–Ostrava–Zsolna vonal meghosszabbításával nyert útvonalon Kassáig maradnak a 162-es sorozatú Persingek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek