Színes a természet, színes a vasút is

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2014.10.16. 13:45
kiskep

Köztudott, ilyenkor ősszel az erdők, a domboldalon lévő fák szebbnél szebb színekben pompáznak. Egy, a napokban készült pillanatkép, amely a poprádi állomáson készült, azt sugallja, ez nemcsak a természetben van így. A szlovákiai vasúthálózaton a leveleken kívül a vonatok is sárgulnak, sőt van itt még más is.

(fotó: railtrains.sk)

Érdekes együttállás volt a poprádi állomáson kedden délután. Egy rendkívüli gépforda miatt a Kassáról Pozsonyba közlekedő Považan gyorsvonatot az egyik prágai, Banánnak is becézett, 150.2 sorozatú mozdony húzta. Így bomlottak meg először az egyhangú ZSSK-egyenruha színei. A rendkívüli forda a Najbrt-színű Banán délelőtti meghibásodása miatt történt. Miután a hibát a kassai depóban elhárították, úgy döntöttek, Zsolnáig egy belföldi gyorsvonat továbbítására fogják be a cseh gépet. A másik érdekesség pedig a Prágából Kassára tartó sárga vonat, a Regiojet magánvasút már menetrend szerint közlekedő járata. Színesben szép a világ!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek