Tizenöt százalékkal nőtt az Európa–Kína teherforgalom júniusban

iho/vasút   ·   2024.07.18. 13:15
kinai_mozdony

A növekedés egybevág a 266,5 milliárd tonnakilométeres új kínai áruszállítási rekorddal.

Idén júniusban összesen 1719 tehervonat közlekedett Kína és Európa között mindkét irányban, tizenöt százalékkal több, mint 2023 júniusában. A szerelvényeken körülbelül 180 ezer konténer utazott, ez tizenegy százalékos növekedés.

Kínai hírforrások szerint a vonatok huszonöt európai ország 224 városát tizenegy ázsiai ország több mint száz városával kapcsolták össze.

A kínai vasúttal, a China Railwaytől elmondták, a Kína–Európa útvonal fontos a nemzetközi ellátási láncok számára, mivel a határokon átnyúló árufuvarozás garantálja a nemzetközi ellátási láncok stabilitását, továbbá új lendületet ad Kína külkereskedelmi fejlődésének és magasszintű nyitásának.

A kínai vasútvonalakon 2024 júniusában 332 millió tonna árut szállítottak, ez 6,1 százalékkal több az egy évvel korábbi eredménynél. A 266,5 milliárd tonnakilométer 5,3 százalékos növekedést jelent. A konténerek mennyisége tizennyolc, a járműveké 12,1, a hidegláncos szállítmányoké pedig 21,2 százalékkal nőtt, mindegyik új rekordot állított fel – jelenti a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Shutterstock / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek