Tudta, hogy tavaly Budapesten 16 ezer menetrend készült?

iho   ·   2021.03.23. 17:15
00_caf_17

Tényleg annyi. Erről beszélgetnek a Nekem Budapest podcastban.

Nem tévedés: 2020-ban összesen 16 ezer menetrend készült Budapesten! Pedig a menetrendek elkészítése közel sem olyan egyszerű, ahogy azt sokan elképzelik, számos különböző szempontot kell figyelembe venni az összeállításuk során. Erről szól a Nekem Budapest című podcast-sorozat ötödik epizódja, amelyben Borsi Dávid a BKK szóvivője és kommunikációs vezetője a BKK és a BKV forgalomszervezési szakembereit látta vendégül.

Budapesten jelenleg 328 autóbuszvonal, 34 villamosvonal, 16 trolibuszvonal, illetve 4 metróvonal és 5 HÉV-vonal található. Egy átlagos munkanapon mintegy 4 millióan használják a fővárosban közlekedő járatokat. Ahhoz, hogy ez a több milliónyi ember minden nap biztonságosan eljuthasson a munkahelyére, vagy az otthonába, rengeteg közlekedési szakembernek kell nap, mint nap dolgoznia.

Hogy kinek mi a szerepe, illetve hogy a vonalhálózat megújításakor a gazdasági, a környezeti szempontok, vagy épp az utas érdekei a meghatározóbbak, arról Török Máté, a BKK Mobilitásfejlesztés szakértője, Tarsoly András, a BKK Közlekedésszervezés vezetője, és Pnyakovics Gergely, a BKV autóbusz és trolibusz üzemeltetési igazgatóságának, forgalom-előkészítési osztályvezetője beszél a BKK podcast hallgatóinak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek