Új igazgatósági tag a Rail Cargo Groupnál

iho/vasút   ·   2018.12.10. 11:58

Az ötvennégy éves magyar szakember megbízatása Európa második legnagyobb árufuvarozó vállalatának vezetésében kiterjed a vállalatcsoport ambiciózus nemzetközi növekedési stratégiájának előmozdítására és a Rail Cargo Hungaria integrációjának befejezésére. 2019. február 15-én foglalja el a helyét az igazgatóságban, ahol Erik Regtert váltja majd.

Dr. Kovács Imrét választotta új igazgatósági tagjává a Rail Cargo Austria

Dr. Kovács Imre kinevezése mellett további személyi döntések is születtek. Arnold Schiefer, aki korábban szintén a Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) igazgatóságának tagja volt, az ÖBB Felügyelőbizottságának elnöki tisztségéből igazol Josef Halbmayr utódjaként a konszern pénzügyi vezérigazgatói pozíciójába. Az ÖBB Technische Services és az ÖBB Infrastruktur vállalatok élén szintén változások történtek. A döntéseket üdvözölte többek között Norbert Hofer osztrák közlekedési, innovációs és technológiai miniszter, aki kiemelte, hogy a vállalat kiváló választással tapasztalt szakembereket tudott megnyerni a fontos pozíciók betöltésére. A kinevezéseket méltatva Andreas Matthä, az ÖBB CEO-ja kijelentette: az új igazgatósági struktúra tovább támogatja a Rail Cargo Group stratégiáját, hogy az ÖBB konszernen belül modern, multinacionális vasútlogisztikai vállalattá fejlődjön.

Dr. Kovács Imre 2003 óta tölti be a domináns magyar vasúti árufuvarozási vállalat kulcspozícióit. Megszervezte a MÁV árufuvarozási üzletágát, amelyet a MÁV Cargo megalapításáig vezetett. Az új vállalat privatizációja az egyik legsikeresebb magyarországi magánosítás volt. 2009 óta a MÁV Cargo, a 2010-ben végrehajtott névváltást követően pedig a Rail Cargo Hungaria első számú vezetője. CEO funkcióját és az Igazgatóság elnökének tisztségét 2011 óta tölti be. A nemzetközi vasúti folyamatok kutatásában tudományos fokozatot szerzett vezető megteremtette a vállalat önálló vontatási képességét, vezetésével a Budapesten kiépített hatékony munkaszervezet képessé vált arra, hogy irányító szerepet töltsön be a vállalatcsoport kelet- és dél-kelet európai expanziójában.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek