Új konténerrakodó a GYSEV Cargónál

iho   ·   2013.04.25. 14:00
GYSEV_CARGO_kontrakodo1_400

Száznegyvenmillió forint értékű konténeremelő rakodógéppel bővítette eszközparkját a GYSEV Cargo Zrt. A nagy teljesítményű, negyven tonna emelésére képes munkagép beszerzésére „A GYSEV Cargo Zrt. Intermodális Logisztikai Szolgáltató Központjának fejlesztése” elnevezésű, európai uniós pályázat adott lehetőséget. A projekt keretében bővítik a konténerterminál tárolókapacitását és konténerkövető rendszert is kialakítanak.

A GYSEV Cargo Zrt. 2012 decemberében jelentette be, hogy sikerrel pályázott az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának forrásaira és 106 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a több mint 350 millió forint értékű fejlesztések megvalósításához.

Az új szerzemény Sopronban<br>(fotók: GYSEV)
A projekt keretében szerezte be a cég azt a konténeremelő rakodógépet, amely 40 tonna megemelésére képes és akár öt vasúti konténert tud egymásra helyezni. A gyártó Konecranes Ges.m.b.H. szerint a rakodógépet a legmodernebb technikával készítették: a működése költséghatékony, a balesetveszély minimális, emellett a munkagép a legszigorúbb környezetvédelmi előírásoknak is megfelel.

„A GYSEV Cargo Zrt.-nek nem csupán az árufuvarozásban, hanem az ahhoz kapcsolódó logisztikai szolgáltatások területén is magas színvonalon kell teljesítenie. Ebben segít minket ez az új, nagy teljesítményű munkagép, amely már a projekt keretében megnövelt tárolókapacitásunk kiszolgálására is képes lesz” – mondta a beszerzés kapcsán Skála János vezérigazgató.

Ilyen, amikor konténer is van a markában
A gyártó cég szerint a beszerzéssel jó döntést hozott a GYSEV CARGO Zrt. „Elismerés számunkra, hogy a GYSEV Cargo a daruzás területén hazánkban is piacvezető Konecranest találta a legalkalmasabb partnernek egy ilyen feladatra. A legfelkészültebb szakemberek dolgoznak nálunk, magyar csapatunk látja el az eszköz teljes karbantartását” – fogalmazott az átadó kapcsán Újhelyi Csaba, a Konecranes Magyarország Kft. ügyvezetője. A gyártónak jelenleg több mint 300 vállalattal van karbantartási szerződése.

A projekt keretében megvalósuló bővítésének köszönhetően összesen 470-nel emelkedik a tárolható konténerek száma a soproni konténerterminálon. A beruházás során konténerkövető rendszert is kialakítanak. Ez lehetővé teszi a terminálon található konténerek mozgatásának nyilvántartását, a rakodási események rögzítését, valamint a konténerek helyzetének GPS-alapú meghatározását.

Kapcsolódó hírek