Új közvetlen vasúti áruszállítási útvonal köti össze Szerbiát Kínával

iho/vasút   ·   2024.03.26. 08:40
kinai_tehervonat

Az Egy övezet, egy út kezdeményezés keretében elindított szállítmányok húsz nap alatt teszik meg a Sicsiacsuang és Belgrád közötti, több mint tízezer kilométert.

A fuvarok célja az Európa és Kína közötti szállítások növelése. A rakott szerelvények a Pekingtől délnyugatra, Hofej tartományban található, 11 milliós nagyváros szárazkikötőjéből startolnak. Az első vonat a napokban indult útnak, többek között műszaki berendezéseket és járműalkatrészeket szállít, közel hárommillió dollár (jelenlegi árfolyam alapján cirka egymilliárd forint) értékben.

Az új szolgáltatás az első olyan vasúti áruszállítási lehetőség, mely összeköti Hofejt, a közeli Tiencsin városát, valamint a főváros Pekinget Szerbiával. Az útvonal az Egy övezet, egy út kezdeményezés (BRI) keretein belül, mélyreható együttműködéssel hivatott logisztikai támogatást nyújtani. A szerbiai útvonal ezen felül a Kína és a kezdeményezésben részt vevő más közép- és kelet-európai országok közötti gazdasági kapcsolatokat is előmozdíthatja – jelenti a Rail Freight.

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: Shutterstock / railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek