Újabb adag Coradia Continentalt vesz a DB Regio

iho/vasút   ·   2017.05.08. 16:15
400px_dbregio_coradia_continental

A DB Regio és az Alstom közötti 2012-es keretszerződés legfeljebb négyszáz villamos szerelvény vásárlását teszi lehetővé. Ebből előzőleg áprilisban hívott le ötvenhárom Coradia Continentalt a vasúttársaság. A napokban aláírt, százötvenmillió euró értékű megállapodással együtt már több mint száz vonat érkezik a DB Regióhoz – adja hírül a Global Rail News.

A DB Regio már több mint száz Coradia Continental motorvonatot rendelt az Alstomtól. A legfrissebb csomag Saar-vidék és Rajna-vidék-Pfalz szövetségi tartományokban fog közlekedni 2019–2020-tól (látványterv: Alstom)

A vonatok az úgynevezett SaarRB Lot 1-es járatokon állnak majd forgalomba, amelyre a DB Regio a Saar-vidék és Rajna-vidék–Pfalz szövetségi tartományok közlekedési hatóságaitól év elején kapott felhatalmazást tizenöt évre. Az új motorvonatokkal a Schweich–Trier–Saarbrücken–Kaiserslautern viszonylaton 2019 decemberétől, a Trier Hafenstraße–Konz–Saarburg útvonalon pedig egy évvel később kezdődően lehet majd utazni.

A százhatvan kilométer per órás tempóra képes szerelvények kétszáz ülőhelyet fognak nyújtani, de kerékpároknak, kerekesszékeknek és babakocsiknak is jut majd külön hely. A tetőre épített vontatási segédberendezéseknek köszönhetően az utastér még tágasabb lehet, az alacsonypadlós kialakításnak és a kimozduló lépcsőknek köszönhetően pedig bármely peronszintről könnyű a be- és kiszállás. A kényelmi funkciókat mobiltelefon-erősítők, konnektorok, biztonsági kamerarendszer és az átszállási lehetőségeket is mutató valósidejű utastájékoztatás növeli majd. A vonatokat az Alstom salzgitteri üzemegysége fogja megépíteni – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek