Vágányzár Németországban

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.11.27. 11:20

A német vasúttársaság (DB) információi szerint december 1-jén 23 órától december 4-én 4 óráig Bad Schandau és Dresden Hbf. állomások között pályafelújítási munkák miatt vágányzár lesz érvényben.

A belföldi járatokon kívül a nemzetközi EC és EN kategóriájú vonatok menetrendje is módosul, Ústí nad Labem és Drezda között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat. A 174/175-ös Jeszenszky János és 170/171-es Hungária EC vonatok szerelvényei csak a cseh-német határállomásig, Děčínig és vissza közlekednek. A Németországba utazóknak viszont már Ústí nad Labem hl.n. állomáson le kell szállniuk. Ugyanez érvényes visszafelé is, a Drezda felől érkező utasokat pótlóbuszok szállítják Ústí nad Labembe. A Metropol EN esetében a háló- és fekvőhelyes kocsik csak Děčínig közlekednek, az utasoknak ugyancsak buszra kell majd szállniuk. A német oldalon a vonatot lemondják. A Drezda–Berlin(–Hamburg) vonalon pótszerelvények közlekednek tovább.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek