Változnak a szakaszhatárok Budapesten

iho/közút   ·   2011.12.29. 12:13

A Fővárosi Közgyűlés tarifarendelete alapján 2012-ben ismét nem emelkednek a BKV-jegyek, -bérletek árai. Január 1-jétől módosulnak ugyanakkor a környéki autóbuszjáratok szakaszhatárai: a 2012-es évszámmal ellátott Budapest-bérletek és Budapest-jegyek a főváros közigazgatási határán kívül eső első megálló helyett Budapest közigazgatási határáig, vagy az azon belüli utolsó megállóhelyig érvényesek – áll a BKV csütörtöki közleményében.

Ezt a gyakorlatot követik régóta a HÉV-járatokon, illetve ilyen feltételekkel lehet utazni a MÁV-Start és a Volánbusz kijelölt elővárosi járatain is. Ugyanakkor, mivel a Fővárossal határos településekre érvényes agglomerációs helyi bérletek és a Budapest-bérletek között legfeljebb egy megállóköz lehet, január 1-től az utolsó budapesti és az első agglomerációs megálló közti szakaszon érvényesnek fogadják el, ha valaki mind a két bérlettel rendelkezik. Így nem fordulhat elő, hogy az utas e két megálló között az érvényes két bérlet birtokában is jegy váltására kényszerüljön.

A változás az éves összvonalas Budapest-bérletet nem érinti – az a közigazgatási határon kívül is érvényes –, s ugyanígy nem vonatkozik a környéki bérletekre sem.

A megváltozó szakaszhatárokról a részletes lista a BKV honlapján olvasható.

Kapcsolódó hírek