Vasúti mesék – a hosszú hétvégére is

iho/vasút   ·   2020.04.10. 15:00
400px_mav_mese

A koronavírus-helyzet okán megváltozott életkörülményeket a gyerekek is nehezen tűrik. A stresszes napok megkönnyítése érdekében nekik és szüleiknek szeretne kedveskedni a MÁV közel egy tucat vasúti történettel, melyek a hazai kisvasutak világát feldolgozó, népszerű Kispöfögők-sorozat szerzője, Csohány Domitilla tollából születtek.

A hazai nagyvasút számos szereplője jelenik meg a mesékben (illusztráció: Győri Zsolt)

Az új történetek főszereplői a hazai nagyvasúti mozdonyok és motorvonatok: többek között Dezső, a kecskepásztor Desiro, Piroska, a Bzmot-motorkocsi, és SzuperTaurus, de természetesen nem maradhatnak ki Csörgő, Szöcske és Szili kalandjai sem. A kedves hangulatú meséket ide kattintva olvashatják el.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

A vasútiparban használt beágyazott termékek fejlesztésének szakmai kihívásai

iho/vasút   ·   2023.09.25. 15:00

Egy vasúti szerelvényen számos beágyazott elektronikai rendszer üzemel, amelyek a szerelvény különböző alegységeinek működtetéséért felelnek. Ezen termékek fejlesztése rengeteg kihívást hordoz magában, ilyenek például a piacra kerülési idő, az elavulás kérdése vagy a kiberbiztonság. A Knorr-Bremse Budapest mérnökei segítségével bepillantást kaphatunk erre a területre is.

Vasút Nagyvasút

Húszéves lett Dezső

Károly Szabolcs   ·   2023.09.25. 20:00

A 426-os sorozatú Siemens-ikermotorkocsik hosszú évekig az esztergomi vonal igáslovai voltak, majd a Dunántúlon találtak új feladatot nekik. A megfelelő karbantartás viszont jócskán hiányzik...