Zöld út a zöld buszoknak Nyíregyházán

iho/zöldút   ·   2016.07.01. 13:45
cng_miskolc0

Mintegy öt milliárd forint értékben – ha minden jól megy, még idén – 41 CNG üzemű és 6 elektromos buszt kap a szabolcsi megyeszékhely – a szóhasználat nem véletlen, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) keretében ugyanis a járművekhez önerő nélkül jut hozzá az önkormányzat.

A gázos buszok Kaposvár és Miskolc után itt is MAN Lion’s City típusúak lesznek, a negyvenegyből harminchat lesz szóló és öt csuklós.

Miskolcon beváltak, Nyíregyházán is jók lesznek (illusztráció: MTI/Vajda János)

Az elektromos midik tenderén hivatalosan még nem lehet tudni, hogy ki lesz a befutó, de valószínűsíthetően itt is a Modulo mellett döntenek majd, mint eddig minden más hazai városban.

Az új buszok forgalomba állása után a jelenlegi járműparkból várhatóan csak a Solarisok maradnak meg, így legkésőbb a jövő év elején már Nyíregyházán is egy korszerű, 100 százalékban alacsonypadlós flotta várja a tömegközlekedőket.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek