Vectronokkal erősít a Medway Belgium is

iho/vasút   ·   2023.08.12. 12:00
medway_vectron

Az MSC hajózási és logisztikai cég belga leányvállalata tizenöt villamosmozdonyt rendelt a Siemens Mobility-től.

A Medway a határokon átnyúló európai áruszállításra, valamint Antwerpen keleti hátországát kiszolgálva a hajón szállított konténerek szárazföldi továbbfuvarozásához kívánja használni a Vectron MS típusú mozdonyokat. Az új mozdonyokat a kelet–nyugat irányú tengelyen fogják bevetni, javítva a Belgium, Németország, Hollandia, Ausztria és Lengyelország, valamint a tengerparttal nem rendelkező közép- és kelet-európai országok, például a Magyarország, Csehország és Szlovákia közötti összeköttetéseket és kapacitásokat – számol be a Railway Technology.

A Siemens Mobility münchen-allachi üzemében gyártott mozdonyok maximális teljesítménye 6400 kilowatt, legnagyobb üzemi sebességük pedig 160 kilométer per óra lesz. A villanygépek az előírt nemzeti vonatbefolyásoló rendszerek mellett az európai vonatbefolyásoló rendszerrel (ETCS) is fel lesznek szerelve, így tizenkét európai országban közlekedhetnek majd.

Az MSC a vasúti szállításban való szerepvállalásának további bővítése és a kontinens északnyugati piacain való folyamatos növekedés érdekében 2022-ben alapította meg belga leányvállalatát, a Medway Belgium NV-t.

A Medway ügyvezető igazgatója, Salvatore Prudente elmondta: „Az MSC folytatja az európai szintű beruházásokat a Medway-en keresztül. Célunk, hogy megerősítsük intermodális kínálatunkat és javítsuk kapacitásunkat, hogy ne csak a vizen, hanem a szárazföldön is ki tudjuk szolgálni ügyfeleinket. Ezen területek fejlesztése olyan szolgáltatás- és megoldásportfóliót biztosít ügyfeleink számára, amely az ellátási láncok egyszerűsítését és támogatását szolgálja. Szakértői csapataink folyamatosan figyelemmel kísérik mind az ügyfelek igényeit, mind a piaci trendeket, és úgy látjuk, hogy nagyon is van értelme befektetni az intermodális kapacitásainkba, mivel az ügyfeleket egyre inkább arra ösztönzik, hogy a szárazföldi rakományokat vasúton szállítsák.”

A Siemens Mobility már több mint 1800 Vectront értékesített 65 különböző ügyfélnek 16 országban; a gépek eddig összesen több mint 750 millió kilométert tettek meg. A mozdonytípus megbízhatóságával és rugalmasságával egész Európában lehetővé teszi a fenntartható, határokon átnyúló áruszállítást. A Vectronok közlekedési engedéllyel rendelkeznek Ausztriában, Belgiumban, Bulgáriában, Csehországban, Dániában, Finnországban, Hollandiában, Horvátországban, Lengyelországban, Magyarországon, Németországban, Norvégiában, Olaszországban, Romániában, Svájcban, Svédországban, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában.

(Nyitóképünk forrása: Medway / Siemens Mobility)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek