Az Északi-tengerrel köti össze Csehországot az RCG új TransFER-szolgáltatása

iho/vasút   ·   2022.07.20. 12:00
obb_rcg_kontenervonat

A konténerszállító tehervonatok Melnik és az észak-németországi Wilhelmshaven között hetente egyszer közlekednek.

Új fuvarlehetőséggel bővíti a cseh vasúti áruszállítási piacot az ÖBB Rail Cargo Group (RCG): júliusban indítja el új, Melnik–Wilhelmshaven TransFER-szolgáltatását. A tehervonatok irányonként hetente egyszer közlekednek a Melnik–Děčín–Maschen–Hude–Wilhelmshaven és vissza útvonalon, melynek több pontján ráhordó és elosztó fuvarlehetőség is kínálkozik különböző cseh és szlovák terminálok felé. A fuvarok Németországban hétfőnként, Csehországból pedig keddenként rajtolnak. Az új szolgáltatás kifejezetten alkalmas ISO konténerek szállítására, sőt veszélyes anyagokat is lehet továbbítani.

Az új északi-tengeri TransFER-vonal azt mutatja, az RCG tovább bővítette digitális TransNET-hálózatát, mellyel egy helyen látható és felfedezhető a különböző európai kikötőket, vállalkozásokat és ipari csomópontokat összekötő összes TransFER-kapcsolat teljes hálózata – a mottó: „TransNET, let’s play!”, vagyis magyarul: „Játsszunk!”. A szolgáltatás tizenkét nyelven elérhető és lehetővé teszi az útvonalak kombinációinak felfedezését, továbbá új útvonalak kialakítását. A megfelelő útvonal kiválasztását követően ikonok mutatják, hogy az adott helyszíneken milyen szolgáltatásokat lehet igénybe venni.

Az ÖBB teherszállítási ágaként funkcionáló Rail Cargo Group Európa vezető logisztikai vállalataként Európától Ázsiáig a nap 24 órájában formálja az iparágat, összekötve embereket, üzleteket és piacokat, az elsőtől az utolsó kilométerig. A vállalat a világ 18 országában van jelen, ezek közül tizenötben saját alkalmazottakkal Az RCG 34 különböző nemzetiségű, összesen 5755 logisztikai szakembere évente körülbelül 463 ezer vonatot – naponta nagyjából 1270-et – közlekedtet le biztonságosan, évente 94 millió tonna nettó forgalmat kezelve, hatékony, végpontok közötti logisztikai megoldásokkal. A Rail Cargo Austria AG-hoz tartozó RCG az Ausztriában szállított áruk 28 százalékát továbbítja, ezzel Európa élmezőnyébe tartozik. Ráadásul így évente körülbelül 1,1 millió tonna szén-dioxid kibocsátását is megelőzi Ausztriában.

(X)

(Nyitóképünk illusztráció. Kép forrása: ÖBB RCG AG)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek