Befutottak a Szigetvonatok

iho/vasút   ·   2015.08.09. 11:15
szigvon2015erk_kgy0

Kadocsa Gyula és Kalmár Gergő is fotózta a szerelvényeket. Idén már belga kocsikat is továbbítottak Budapest Nyugati pályaudvarra, ahol a Sziget Fesztivál munkatársai standokkal várták az úgynevezett hippiket fesztiválozókat.

A 480 020-as Traxx halad Budaörsnél az egyik Sziget vonattal augusztus 8-án. A képre kattintva galéria nyílik (fotó: Kalmár Gergő)

Nemcsak ők készültek, hanem a BKK is. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, sűrűbben járó, hosszabb H5-ös HÉV-vel, busz- és villamosjáratokkal készülnek ők is. Meg most két príma térképpel, lásd lent.

A legfontosabb tudnivalók – ennél még részletesebb tájékoztatás olvasható a BKK honlapján. Korábbi cikkünkben pedig a parkolási tilalmakról is tájékozódhatnak.

  • A H5-ös HÉV augusztus 10-én, hétfőn 5:30-tól 17-én, hétfőn este 19:53-ig a megszokottnál sűrűbb menetrenddel és minden időszakban hatkocsis szerelvénnyel közlekedik. A H5-ös HÉV a fesztivál ideje alatt éjszaka is negyedóránként közlekedik a Batthyány tér és Kaszásdűlő között.
  • A 6-os villamos az augusztus 10-éről 11-ére, hétfőről keddre virradó éjszakától a 16-áról, vasárnapról 17-ére, hétfőre virradó éjszakáig késő esténként és éjjel a megszokottnál sűrűbben, hétfő éjszakától péntek hajnalig 15 helyett 10 percenként, péntek és szombat éjszaka 10 helyett 7-8 percenként, vasárnap éjszaka 15 helyett 10 percenként közlekedik.

(térképek: BKK)

  • A 200E busz már tegnaptól egészen augusztus 12-éig között a késő esti időszakban sűrűbben közlekedik, és a Belváros irányába az utolsó busz indulási időpontja is módosul: 0:21 helyett 0:36. A Liszt Ferenc Airport 2 termináltól 23:00 és 0:36 között induló járatok Kőbánya-Kispest M helyett, Határ út M-ig közlekednek.
  • A Nyugati pályaudvartól a Margitszigeten át a Hajógyári szigetre közlekedő 226-os busz a fesztivál alatt, valamint az azt megelőző és követő időszakban is rövidített útvonalon, ma, augusztus 15-én és 16-án a Nyugati pályaudvar M és Óbuda, Bogdáni út között közlekedik.

  • A 901-es és a 918-as éjszakai autóbusz az augusztus 10-éről 11-ére, hétfőről keddre virradó éjszakától a 16-áról, vasárnapról 17-ére, hétfőre virradó éjszakáig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű, csuklós járművekkel közlekedik az Óbudáról a Hungária-körgyűrűre tartó éjszakai vonalakon.
  • A 937-es éjszakai autóbusz változatlan menetrenddel és szóló járművekkel közlekedik.
  • Augusztus 10-e, hétfő és 16-a, vasárnap között rendkívüli hajójáratok közlekednek a Petőfi tér (Erzsébet híd) és az Óbudai-sziget között, valamint a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között. A hajókon CityPASS karszalaggal, vagy helyszínen váltott, 900 forintos Sziget-hajójeggyel lehet utazni. A D13-as hajójárat 2015. augusztus 9. és 16. között egyik irányban sem áll meg az Óbudai-sziget megállóhelyen.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek