Bővíti a szállítási kapacitást a Skandinávia–Földközi-tenger folyosón a TX Logistik

iho/vasút   ·   2023.02.09. 15:00
txlogistik_rostock

Rostock és Verona között február végétől már heti hatszor fognak közlekedni a logisztikai vállalat tehervonatai a növekvő igények kielégítése érdekében.

A Balti-tenger partján fekvő, fontos észak-németországi kikötőváros és az olaszországi csomópont között eddig hetente négyszer indultak mindkét irányban a szerelvények, a gyakoribb közlekedésre a félpótkocsik vasúti szállítására irányuló egyre nagyobb kereslet okán van szükség.

A TX Logistik a Rostock–Verona viszonylaton felül más Németország és Olaszország közötti, a Skandinávia–Földközi-tenger szállítási folyosót érintő útvonalakon is növelte mostanában a szállítások gyakoriságát. Például a Lipcsét és a Veronától tíz kilométerre nyugatra fekvő Sommacampagna-Sonát összekötő szerelvények az év eleje óta hetente már tízszer közlekednek a korábbi nyolc helyett; a szintén Balti-tengeri kikötőváros Lübeck Baltic Rail Gate terminálja és a veronai Quadrante Europa terminál között pendliző vonatok száma pedig nyolc oda-vissza kanyarral bővül.

A Lübeck–Milánó vonalon is bővít a vállalat: heti kettő helyett négy járattal, ráadásul a melzói terminál helyett a segrateibe közlekedik, mivel az egy kicsivel közelebb fekszik Milánóhoz, valamint Bergamo és Brescia iparterületeihez. A TX Logistik Segratéből számos, az anyavállalat Mercitalia által kezelt összeköttetésre is számíthat olyan fontos olaszországi célpontok eléréséhez, mint például Nápoly, Róma vagy Szicília – jelenti a Rail Freight.

Az 1999-ben alapított, 2017 januárja óta az olasz nemzeti vasút FS Italiane Group-leány Mercitalia Logistics S.p.A. tulajdonában álló TX Logistik magántársaság hálózata jelenleg Európa tizenegy országára terjed ki. Intermodális és vasúti áruszállítási ágazataival átfogó vasúti szállítási megoldásokat kínál szárazföldi és tengeri fuvarozáshoz, valamint személyre szabott koncepciókat a hagyományos szállításhoz. A körülbelül 650 alkalmazottat foglalkoztató társaság 2021-ben 8,6 milliárd tonnakilométert és 253 millió euró (cirka 100 milliárd forint) bevételt ért el. A TX Logistik Ausztriában, Dániában, Svájcban és Svédországban rendelkezik leányvállalattal, Olaszországban pedig helyi irodát üzemeltet.

(Nyitóképünkön a TX Logistik egyik szerelvénye Rostockban. Fotó: TX Logistik)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek