Csak szerdától vágják el a railjetek egy részét Bécsben

iho/vasút   ·   2023.10.02. 10:50
railjet_szar

Hétfőn és kedden Magyarország felé valamennyi railjet-vonat továbbra is a teljes útvonalán közlekedik.

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint október 2-a helyett csak 4-én, szerdától fognak rövidebb útvonalon közlekedni az rjx60, rjx62, rjx64, rjx66, rjx68 számú railjet xpress járatok. Addig továbbra is teljes útvonalon járnak a Budapest-Keleti pályaudvarról 7:40 és 15:40 között kétóránként Bécsen át Münchenbe induló Railjetek is. Bécsben nem kell átszállni!

Az ÖBB tájékoztatása alapján október 4-e, szerdától október 26-áig, a győri fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva néhány Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. A fentebb felsorolt járatok esetében Bécsben másik vonatra kell átszállni Linz, Salzburg, München felé.

Az utazóközönség számára továbbra is elérhetőek maradnak a railjet-szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon.

További információk ide kattintva a MÁV-Csoport oldalán.

(Nyitóképünkön egy railjet halad a szári bevágásnál. Fotó: Vörös Attila)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek