Elgázosított 105-ös

iho   ·   2013.05.19. 12:00
kiskep

Szokatlan eset történt május másnapján este nyolc óra után: a Gyöngyösi utca és az Apor Vilmos tér között közlekedő 105-ös autóbuszon ismeretlenek paprikaalapú gázsprayt permeteztek szét az utastérben. Az autóbusz utasai és a vezető is köhögött, könnyezett. A BKK megkeresésünkre elmondta, hogy a gáz koncentrációja nem lehetett nagy, mivel sem a járművezető, sem az utasok nem kértek orvosi ellátást. Személyi sérülés, anyagi kár nem történt. A járművezető nem tudta értesíteni a rendőrséget, mivel a tettes addigra már elhagyta a járművet – közölte az ihóval a BKK. A buszvezető a járművet kiszellőztette, majd az utasokkal együtt öt perc elteltével folytatta az útját az Apor Vilmos tér felé.

„Este olyan 8 körül a deákon vártam a 105-öst, megjött, leszálltak a leszállók, én meg fel, leültem, és rögtön éreztem, hogy valami kaparja a torkom, elkezdtem köhögni. Egy másodperc múlva már mindenki hevesen köhögött a buszon, közben csöngetett a sofőr, hogy indulna. Ekkor lerohantam a buszról, ugyanúgy a többiek is. Valaki szólt a sofőrnek, hogy valaki gázsprayt fújt a buszba, ekkor a sofőr leállította a motort, leszállította a maradék embereket, és vártunk a megállóban. Köhögés, várakozás 5 percig. Közben a sofőr beszólt a központba a történtekről. Körülbelül öt perc alatt kiszellőzött a busz, és így elindultunk. A Facebook-bejegyzésemre érkezett kommentekből kiderül, hogy ugyanezt valaki már hétfőn is átélte a 105-ösön, csak akkor, ha jól értem, az volt, hogy a járdáról fújt be valaki közvetlen indulás előtt, a sofőr elindult, és nem volt hajlandó megállni, és kinyitni az ajtót. Valamint állítólag a 4-6 vilin is volt hasonló.” – írta Wild Judit olvasónk, akinek a levele alapján kerestük meg a BKK sajtószolgálatát.

Képünk illusztráció<br>(fotó: Berky Dénes)

A BKK megerősítette: korábban ilyen csínytevésre nem volt példa a járataikon. Az olvasónk által megemlített másik esetről, mely szerint a 4-6-os villamos vonalán is történt volna gázsprayfújás, a BKK-nak nincsen tudomása. Arról, hogy milyen lépéseket terveznek a hasonló esetek elkerülésére nem kaptunk választ.

Ehhez hasonló eset történt példáu az USA-beli Michigan államban, Grand Rapids-ban. Erről az autóbusz biztonsági kamerája készített felvételt. Itt azonban egy utazó nő fújt le egy őt inzultáló férfit, aki később ezért megtámadta.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.