Épülnek a BLS Cargo Vectronjai

iho/vasút   ·   2016.04.05. 16:15
400px_blscargo_vectron

A német gyártó München-Allach-i üzeme már az első mozdonyok végösszeszerelésénél tart. A 6400 kilowatt teljesítményű, többáramnemű (MS verzió) Vectronok akár kétszáz kilométer per órás sebességgel közlekedhetnek. A gépeket a BLS Cargo az Alpokat átszelő nemzetközi teherforgalomban tervezi bevetni, így alkalmasak lesznek arra, hogy Svájcon kívül a Hollandiában, Németországban, Ausztriában és Olaszországban is közlekedjenek.

A Siemens München-Allach-i üzeme serényen dolgozik a BLS Cargo Vectronjain, az első gépeket pár hónapon belül át is veheti a svájci vasúttársaság (forrás: IRJ)

A 2015 tavaszán megrendelt, négytengelyes villamos mozdonyokat három adagban szállítja a Siemens. Az első kész járművet várhatóan pár hónapon belül át is veheti a BLS Cargo, az utolsó Vectron pedig az ütemezés szerint 2018-ban állhat forgalomba – írja az International Railway Journal.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek