Hatmillió euróval támogatja az EU az áruk vasútra terelését Lengyelországban

iho/vasút   ·   2020.04.09. 08:55
pkpcargo_vectronok0

A Bizottság az Európai Unió az állami támogatásokra vonatkozó előírásainak szellemében hagyta jóvá a tekintélyes mértékű támogatást, amelyet a vasúti árufuvarozás fejlesztésére fordítanak a dél-kelet lengyelországi Kárpátaljai (Podkarpackie) vajdaságban. A hatmillió euró kedvezményezettje a nemzetközi logisztikai szolgáltató Treeden Group Sp.z o.o. Az összeg hozzájárul a Wola Baranowska-i átrakóterminál megépítéséhez – a terminál a 65-ös számú, Ukrajnával kapcsolatot teremtő, szélesnyomtávú vasútvonal mentén található. Elkészülte után itt lesz lehetőség szállítási módot váltani, legyen szó ömlesztett áruról vagy konténerekről.

Hatmillió euróval támogatja az Európai Bizottság Lengyelországban, hogy az árukat közút helyett vasúton szállítsák (illusztráció: PKP Cargo)

A döntésnél az Európai Bizottság a régió az intermodalitás szempontjából kivételes helyzetét vette figyelembe, ugyanakkor a támogatás megítélése összhangban van a termékek a közútról a vasútra terelését sürgető uniós állásponttal. A Bizottság azt is megállapította, a hatmillió eurónyi állami támogatás nélkül a (lengyel) piaci szereplők forráshiány miatt kizárólag önerőből képtelenek lennének beruházni a logisztikai infrastruktúrába.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek