Húszéves a Ropid

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.11.25. 20:00
kiskep

A Ropid rövidítés a Prágai Integrált Közlekedésszervező Társaságot takarja. 1993 óta létezik, fő feladata a cseh fővárosban és a szomszédos közép-csehországi régióban összehangolni a Prágai Integrált Közlekedés rendszerét. November 23-án, a Ropid működésének huszadik évfordulóján nosztalgiaszerelvények kavalkádja volt látható Prágában. Metró, villamos, busz és vonat – mindenből volt elég. Nagy sikere volt a múltidézésnek.

Különvonat indul Ostravára? A Pragotron megviccelte a nosztalgiázókat<br>(a képre kattintva galéria nyílik a szerző fotóiból)

A nap folyamán az előre meghirdetett menetrendeknek köszönhetően szépen meg lehetett tervezni az útvonalat, s minden közlekedési eszközt kipróbálni. A metró Florenc és Zličín között közlekedett óránként, Smíchovské nádraží megállóban az utasok átszállhattak a nosztalgiavillamosokra, amik Sídliště Řepy irányába közlekedtek. Onnan buszokkal lehetett folytatni az utat Rudná u Prahy vasútállomás felé, ahonnan aztán viszza lehetett vonatozni a smíchovi pályaudvarra motorvonattal. A smíchovi pályaudvarról indult a Békapofa is Dobřichovicére és vissza. Ha nem lett volna olyan sok ember, akkor talán még a T1-es villamosra, vagy a Karosa ŠL11-re is felfértünk volna. De így sem bánkódtunk, élményteli nap volt a szombati.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek