Intermodális fuvarok Szardínia és az olasz csizma között

iho/vasút   ·   2022.07.19. 12:00
carrarai_kikoto

A Grendi Group a szigeten található Cagliariból szállít agyagot az Emilia-Romagna tartománybeli Dinazzanóba.

Az első szállítmány a napokban indult útnak a Mineraria di Boca bányavállalat megrendelésére.

A genovai központú fuvarozó vállalat a Szardínia szigetén fekvő Cagliariban található termináljában húsz láb (6,1 méter) hosszú konténerekbe rakodja be az agyagot. A szállítmány ezt követően hajón jut el a toszkánai Carrara kikötőjéig (Marina di Carrara), ahol a konténereket tehervonatokra emelik át, mely a dinazzanói intermodális terminálig viszi azokat. Ott a megrendelő teherautókra rakodja át, majd a közeli keverőműbe szállítja az agyagot.

Az első szerelvény 32 konténert szállít. A vasúti fuvarozásért a carrarai kikötőt üzemeltető FHP Porto di Carrara és a Mercitalia felel. A szolgáltatás kezdetben heti egy oda-vissza fuvarból áll.

Habár a carrarai kikötő nem igazán ismert széles körben, viszont kőtermékek terén a világ legnagyobb forgalmát kezeli – a több évezredes múltra visszatekintő carrarai márvány világhírű. A kikötőnek és a szárazdokknak is van vasúti hozzáférése, így mindkettő fogadhat és küldhet is árut vasúton. Ráadásul mivel Tirrén-hátság közelében fekszik, a kikötő nagy fontossággal bír.

A Grendi Group nyilatkozata szerint más, a carrarai kikötőt érintő intermodális fuvarok szervezésén is dolgoznak – számol be a Rail Freight.

(Nyitóképünkön a carrarai kikötő. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek