Irány Lengyelország

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.05.12. 12:15
IMG_9879__130104_Csepel__753705_AWT--__400

A csehországi székhelyű Advanced World Transport nemzetközi szállítmányozó cég vonatai saját koordinációban néhány héten belül indulhatnak. A vállalat weboldalán közölt sajtóhír szerint először éppen a Magyarországon keresztül szállított vasércvonatokat továbbítják majd Krakkóba és Dąbrowa Górniczára. Erről a tranzitról bővebben itt olvashatnak.

A vasércvonatokat cseh 363-asokkal húzzák<br>(képek: Vörös Attila)

A közeljövőben az AWT a sziléziai áruforgalom biztosítására szeretne fókuszálni, ahol olyan konkurensekkel kell szembenéznie, mint a PKP Cargo Logistics, Rail Cargo Austria vagy a DB Schenker Rail Polska. Egyelőre lengyel mozdonyvezetőket ültetnek majd az AWT-s mozdonyokba, de hamarosan indítanak tanfolyamot saját mozdonyvezetőik számára a lengyel pályaismeretek elsajátítására.

Az AWT-nek több mint 160 mozdonya, 5500 vasúti kocsija van, Csehországban övé az Ostrava mellett található paskovi átrakodóállomás, továbbá hatvannál is több iparvágányt szolgál ki az egész ország területén. A lengyelországi leányvállalata mellett hasonlók működnek még Szlovákiában és hazánkban is – itt az AWT Rail HU képviseli a csoportot.

Narancs Búvár halad konténervonattal a Szabadkikötő felé Csepelen

Kapcsolódó hírek