Két új intermodális vasúti fuvar indul Antwerpenből

iho/vasút   ·   2024.07.23. 12:00
antwerpeni_kikoto

Az XPO Logistics Isztambullal, a Kombiverkehr pedig Madriddal köti majd össze a fontos belga kikötőt.

Az XPO Logistics körülbelül 2600 kilométeres útvonala közúti és vasúti szállítást is magába foglal. A fuvarlehetőségnek köszönhetően tízről nyolc napra csökken a tranzitidő.

A logisztikai vállalat a németországi Duisburg és az olaszországi Trieszt között is kínál majd csak vasúti szállítási lehetőséget, ahonnan rövid távú tengeri fuvarlehetőséggel a törökországi İzmirbe is tovább lehet vinni az árukat.

Az XPO Logisticstől elmondták, a cég multimodális szállítási megoldások iránti elkötelezettsége eddig rendkívül sikeresen működik, megerősítve az XPO pozícióját a közúti, tengeri és vasúti ágakat összekapcsoló kombinált szállítmányozási piacon. A multimodális megoldások bevezetése kulcsfontosságú lépés az ügyfelek árumozgásának hatékonyságának növelésében, segítve őket a fenntarthatósági célkitűzések teljesítésében, miközben az ellátási lánc karbonlábnyoma is csökken. A vállalat biztos abban, hogy a Belgium és Törökország közötti új korridor növelni fogja a környezeti hatékonyságot, fokozza a biztonságot és csökkenti a tranzitidőt az ügyfeleknek.

A Kombiverkehr új intermodális vasúti fuvarszolgáltatása az antwerpeni kikötőben található Combinant terminált a madridi Abroginal terminállal köti majd össze, várhatóan szeptember 3-ától. A vállalat konténerek, cserefelépítmények, valamint biztonságos és veszélyes áruk szállítását is vállalja a hetente irányonként kétszer közlekedő tehervonatokon – adja hírül a Rail Freight.

(Nyitóképünkön az antwerpeni kikötő. Kép forrása: railfreight.com)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek