Lecsap az SNCF néhány felesleges mozdonyára a Beacon Rail

iho/vasút   ·   2023.04.02. 09:00
beacon_prima_bb27300

A vasúti járművek bérbeadásával foglalkozó brit vállalat tizenkét BB27300-as sorozatú Alstom Prima villanygépet vesz át.

Az Alstom által 2004 és 2009 között gyártott mozdonyokat eredetileg a Transilien elővárosi járatokra, ingavonati üzemre szerezte be a francia nemzeti vasút SNCF.

A kétáramnemű, másfél kilovoltos egyenáramról és 25 kilovolt ötven hertzes váltakozó áramról is üzemelő, 4500 kilowatt teljesítményre és 140 kilométer per órás sebességre képes gépeket most átalakítják annak érdekében, hogy azokat az amerikai Railroad Development Corp (RDC) franciaországi vasúti árufuvarozási üzletága, a RegioRail használhassa egy hosszútávú lízingszerződés értélemében. A járművek karbantartásához az Alstom nyújt majd segítséget.

A Beacon Rail szerint a Primákkal még nagyobb mértékben, már több mint száz mozdonnyal lehetnek jelen a francia vasúti áruszállítási piacon. A társaság az újabb villanygépekkel még jobban tudja támogatni a RegioRailt, és tovább építkezhet a szélesebb RDC-csoporttal fennálló kapcsolatra – adja hírül a Railway Gazette.

(Nyitóképünkön a Beacon Rail egyik BB 27300-asa, a 827308-as Prima. Kép forrása: Railway Gazette)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek