Még egy jó hétig nincs fogas

iho/vasút   ·   2018.03.28. 11:14

A tervezetthez képest egy héttel tovább tart a fogaskerekű vonalán zajló felújítási munka, így várhatóan április 7-ig továbbra is rövidített útvonalon, Városmajor és az Adonis utca között jár, míg a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút és Svábhegy között 60-as jelzéssel pótlóbusz közlekedik. A pályafelújítási munkák befejezését a BKV Zrt. március 29-re tervezte, a szükséges munkafolyamatok elvégzését akadályozó fagyos, havas időjárás miatt azonban ez az időpont nem volt tartható.

Eredetileg március 29-ig pótolták volna a fogaskerekűt a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút és Svábhegy megálló között, azonban a kedvezőtlen időjárás miatt várhatóan április 7-ig még nélkülözni kell a szakaszon a 60-as villamost (forrás: BKK)

A fogaskerekű vonalán február 19-én kezdődött a sínszálak és a fogaslécek felújítása a Széchenyi-hegyi végállomás és az Adonis utca közötti szakaszon. A felújítási munkák ideje alatt, várhatóan április 7-ig Városmajor és az Adonis utca között a fogassal, Széchenyi-hegy, Gyermekvasút és a Svábhegy között a 60-as pótlóbusszal, a Svábhegy és az Adonis utca között pedig a 21-es, a 21A vagy a 212-es busszal utazhatnak.

A felújítási munkák eredetileg március 29-ig tartottak volna, a befejezési határidő meghosszabbítására a munkavégzéshez kedvezőtlen időjárás miatt van szükség. Mind a megelőző közműmunkák, mind maga a pályafelújítás betonozási munkákkal is jár, illetve járt, amelyet jelentősen hátráltat, illetve hátráltatott a fagyos, havas időjárás. A felújítási munkák és az autóbuszos pótlás elhúzódása miatt a BKK és a BKV Zrt. a környéken élők és utazók elnézését kéri.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek